En nu zijn we hier. In een situatie die ons een maand geleden nog onmogelijk leek. 
De wereld staat stil. We zijn massaal thuis en worden diep geconfronteerd met onszelf. Met onze angsten en de keuzes die we tot nu toe hebben gemaakt, die door de crisis worden aangeraakt.
Daarom wil ik vandaag graag met je hebben over wie jij bent, wie je niet bent en waar jij je beslissingen in het leven op baseert. 

Wie ben ik?

De afgelopen dagen heb ik het rustig aan gedaan. Ik ben begonnen met de online behandelingen die verrassend dichtbij, natuurlijk én effectief voelden. Eigenlijk bemerkte ik niet eens zo heel veel verschil met het werk in de praktijk. En dat verbaast me net zoveel als het jou misschien zal doen.

Aanraking is zó mijn ding. Je zou gerust kunnen zeggen dat ik mezelf ermee heb ‘geidentifeerd’ want daar kan ik zóveel van mezelf in kwijt. Het is mijn ultieme vorm van contact maken. Door je aan te raken kan ik je voelen, horen, zien en in beweging zetten. Clienten zeggen dan ook regelmatig dat ik ‘gouden’ of ‘helende’ handen heb.

En nu gaat het contact via de computer, en ik word me nog meer bewust dat aanraking veel verder gaat dan contact maken via mijn handen. Ik kan aanraken met woorden, samen ademen, een blik, begrip, meevoelen, meeleven, luisteren, adviseren, reflecteren, troosten, een visualtisatie, een aardingsoefening. 

En dat kan ik allemaal online doen. Sterker nog, het roept een enorme creativiteit in me op om jou, zonder je fysiek aan te raken, toch die diepe connectie met jezelf te laten maken. Zodanig dat je het fysieke aanraken mogelijk niet eens zult missen.

Wie ben ik niet?

Ik merk in mezelf ook frustratie op, zodra ik iets probeer te doen wat ik niet ben. Zoals heel hard van de daken roepen dat ik er ben en wat ik te bieden heb! Wat geen overbodige luxe is als ondernemer. Maar ik kan het niet, athans, niet op de manier die ik veel om me heen zie. Dat klopt niet met wie ik ben. Liever schrijf ik jou, in alle rust.

Ik ben in die zin geen ondernemend type, en dat is misschien een beetje raar, omdat ik toch zelfstandig ondernemer bén? Ja, ik ben zzp-er, wat in deze Corona tijd best spannend en ongemakkelijk is, financieel gezien.

Maar ik moét wel eigen ondernemer zijn, omdat het volgen van mijn eigen energie, flow en visie om dat te doen waarvoor ik hier gekomen ben super belangrijk voor me is. Ik leer overigens graag en veel bij en laat me veelvuldig inspireren door anderen. Maar als puntje bij paaltje komt doe ik het helemaal op mijn eigen manier.

Maak ik er mijn eigen mix van die helemaal afgestemd is op jou. Omdat dáár mijn grootste kwaliteiten liggen. In het voelen van de onderstroom van wat er werkelijk gaande is. In het helpen vertalen naar jouw dagelijkse leven. In het liefdevol confronteren en je advies en troost geven. 

Mijn unieke blauwdruk

Een groot voordeel van helderheid hebben in wie ik ben en wie ik niet ben is dat ik makkelijker beslissingen neem die kloppen voor mij.

Sinds een aantal jaar helpt inzicht in mijn eigen Human Design me daarmee. Human Design geeft op basis van je geboorteplaats, -datum en -tijd inzicht in jezelf.

Door me steeds weer te verdiepen in mijn eigen ‘blauwdruk’ kan ik steeds makkelijker herkennen wat bij me past en wat niet. Dat scheelt een hoop ellende kan ik je zeggen.

Doordat ik mezelf ook op die manier steeds beter leer kennen, weet ik waar ik JA tegen kan en wil zeggen, en waar ik beter weg van kan blijven met een grote dikke NEE. En eerlijk gezegd is die NEE behoorlijk dominant in mijn leven, is er veel wat niet bij me past. Wat ik soms bijzonder vervelend vind. Maar door zoveel mogelijk trouw aan te zijn aan mezelf (en af en toe heel hard mijn hoofd te stoten als ik toch weer ergens in ben gegaan wat niet bij me past!) kristalliseert de JA zichzelf steeds meer uit. Kun je het nog volgen?

Wie ben jij en wie ben jij niet?

Herken jij dat, dat je dingen doet en keuzes maakt die misschien wel helemaal niet bij je passen? Die diep van binnen niet kloppen?

Dat herkennen hoeft overigens helemaal niet zo makkelijk te zijn als het klinkt. We zijn allemaal geconditioneerd op bepaald gedrag. Dat wil zeggen dat we door onze opvoeding, sociale omgeving, onze plek in de maatschappij gevormd worden tot wie we nu zijn.

Wat meestal inhoudt dat je leeft op een manier die je dénkt dat bij je past. Die je ziet bij anderen, die je kopieert van anderen, want wat hem/haar/hen gelukkig maakt zal toch ook voor jou werken? Of misschien heb je diep in je hart eigenlijk geen idee en doe je maar wat…. (niks mis mee trouwens hoor, dat betekent alleen dat je je meer bewust mag gaan worden van jezelf).

Hoe zou het zijn als je gemakkelijker gaat herkennen wat wel en niet bij je past? En zou je dan ook gemakkelijker dingen kunnen loslaten omdat ze dus gewoon niet bij jou horen? 

Helderheid over wie jij bent

Jouw werkelijkheid is dus in de eerste plaats een product van de omstandigheden en omgeving waarin je bent opgegroeid. Jezelf daar in terugvinden kan een hele klus zijn! En dat klinkt zwaar, maar is in feite alleen maar menselijk.

Het kan juist een ontzettend mooie reis zijn, als je bereid bent je onderdrukte, weggestopte, ontkende, van je afgenomen emoties, gevoelens en verlangens naar het daglicht te brengen. Zodat je ze kunt zien, voelen, horen, beleven en ze jou gaan dienen in plaats van verstoren.

Je zult merken dat hoe meer je jezelf leert kennen, hoe dichter je bij jezelf kunt leven. Hoe energieker, blijer en krachtiger je je zult voelen. En dat je steeds minder geleid zult worden door de beslissingen en keuzes van anderen (die ook weer beinvloedt zijn door…, etc.) 

Om jou optimaal te ondersteunen heb ik daarom graag inzicht in jouw design. Hiervoor heb ik je geboortedatum, – tijd en -plaats nodg. Het bestuderen van je kaart doe ik buiten je behandelingstijd om, die kost jou dus niets. Uiteraard informeer ik je over wat je design voor jou betekent.  

Ratio versus lichaam

Human Design is op het eerste gezicht een theorie die je alleen met je ratio kunt begrijpen. En tegelijkertijd laat het zien dat niet het denken, maar juist je lichaam je leven bepaalt. 

In Human Design wordt het lichaam gezien als een voertuig. Zonder dit voertuig is er geen leven, geen bewustzijn, geen weten mogelijk. Het is het lichaam dat geniet of lijdt. Het is het lichaam dat de gevolgen van onze beslissingen ondervindt. Leer je luisteren naar de wijsheid van je lichaam, dan kun je het leven gaan leiden dat voor jou bedoeld is, en niet het leven van een ander.
(bron: Human Design – Guido Wernink).

Vind dus een weg om in contact te komen met je lichamelijke weten.
Maak een online afspraak en laten we samen op onderzoek uitgaan. Gaan we samen naar het licht brengen wat jou verder brengt in deze verwarrende maar bovenal transformerende tijd.

Zorg goed voor jezelf en elkaar.

Tags: