Het corona virus – we kunnen er niet meer omheen en het raakt ons allemaal diep. Want hoe je er ook in staat, ons gevoel van veiligheid, rust en stabiliteit wordt intens op de proef gesteld in deze uitzonderlijke tijd.

Het virus brengt in de eerste plaats ontzettend mooie dingen: eindelijk weer schone lucht, verbinding en saamhorigheid die groeit, ouders die meer tijd hebben voor hun kinderen, minder stress, meer zichtbaarheid van de slecht betaalde mensen die het land draaiende moeten houden. 

Maar het is ook een tijd van zorgen. Mark Rutte zei gisteren in zijn toespraak wat velen zullen voelen: gebeurt dit echt? Uiteindelijk zal naar verwachting de helft van ons Nederlanders met het corona virus besmet raken. En dat raakt ons, hoe dan ook, heel diep in ons bewustzijn van leven en dood.

Zo leert het virus ons op zn minst te sterven in figuurlijke zin: door het verlies van welvaart, het loslaten van ideeen, & aannames rondom de oude structuren, veiligheid, reizen, gezondheid ‘sterven’ we innerlijk in de beleving van onszelf en de wereld om ons heen. 

Zelfonderzoek

De verandering waar het Corona virus ons toe lijkt te roepen, begint voor ieder van ons diep in onszelf.
Ik nodig je daarom uit tot zelfonderzoek met vragen als:
– wat betekent de crisis voor mij en voor mijn omgeving, mijn geliefden, familie, vrienden, mijn kinderen?
– wat vraagt deze situatie van mij? 
– wat en hoe kan ik bijdragen?
– hoe kan ik mijzelf en mijn omgeving beschermen?

Maar ook:
– kan ik in mijn rust en kracht staan als alles om me heen lijkt in te storten? 
– hoe ga ik om met verlies en rouw (in welke vorm dan ook)?
– hoe draag ik mijn verantwoordelijkheid voor mijzelf én het grotere geheel?
– wat spiegelt deze situatie mij, over wie ik werkelijk ben?

Ik wens vanuit het diepst van mijn hart dat dergelijke vragen steeds meer leidend zullen zijn voor ons handelen. Zodat we er samen, als collectief, echt sterker, waarachtiger, vreedzamer en bewuster uitkomen. En dat doen we door aan de basis te beginnen: door te oefenen in onszelf bekrachtigen.  

Jezelf bekrachtigen vanuit je basis

Het creeren van bewustzijn begint bij jezelf in alle schakeringen te voelen en serieus te nemen. Door te erkennen dat je naast krachtig of vreedzaam OOK bang, nerveus, lichtgeraakt en/of boos mag zijn, dat alles naast elkaar mag bestaan. Het leven is in die zin immers één grote paradox.

De verandering waar het Corona virus ons toe lijkt te roepen, begint voor ieder van ons diep in onszelf.
Ik nodig je daarom uit tot zelfonderzoek met vragen als:
– wat betekent de crisis voor mij en voor mijn omgeving, mijn geliefden, familie, vrienden, mijn kinderen?
– wat vraagt deze situatie van mij? 
– wat en hoe kan ik bijdragen?
– hoe kan ik mijzelf en mijn omgeving beschermen?

Ik wens vanuit het diepst van mijn hart dat dergelijke vragen steeds meer leidend zullen zijn voor ons handelen. Zodat we er samen, als collectief, echt sterker, waarachtiger, vreedzamer en bewuster uitkomen. Zodat we er samen, als collectief, echt sterker, waarachtiger, vreedzamer en bewuster uitkomen. En dat doen we door aan de basis te beginnen: door te oefenen in onszelf bekrachtigen.  

Oefen in dicht bij jezelf te leven en van daaruit uit te reiken naar de ander. Want alleen een stevig gewortelde boom overleeft de storm.

Stevig aarden

Jezelf stevig aarden begint bij je bewuste ademhaling, bij zoveel mogelijk bewust in je lichaam te leven, in je voeten, je benen, je bekken, je buik, je hart.

Oefen daarom dagelijks in een gezonde, diepe buikademhaling. Downlaod het ebook ebook dat je zal helpen om via een aantal ademhalingsoefeningen meer rust, veiligheid en stabiliteit in jezelf te creeren. 

Praktische tips

Tot slot wat praktische tips:
Wil je je immuunsysteem versterken, volg dan de volgende aanwijzingen:
– alle hygiene en sociale maatregelen zoveel mogelijk opvolgen. Voor de meest recente richtlijn van het RIVM kijk je op de site van de RIVM.
– voldoende drinken, ca 2 liter per dag (vooral heet water en kruidenthee)
– gezond eten (veel groenten, fruit, noten, weinig vlees)
– extra inname vitamines (C, maar ook bv A en D, magnesium, B12)
– weinig of geen suikers & alcohol)
– frisse lucht, zon en beweging.

Ontzuren is ook een goede manier om je immuunsysteem te versterken. Zelf ben ik heel blij met de producten van ALKA: www.alka.nl. Te koop bij oa reformhuizen ed en natuurlijk online. 
Momenteel kun je evt ook bij mij (maar dan met korting) de producten bestellen. Stuur me dan even een berichtje.

Heb het goed met jezelf. Neem je tijd voor bezinning, voor voelen waar het voor jou echt om gaat in het leven. En laat dat stromen, zodat je dit -stap-voor-stap- steeds meer gaat léven! 

Tags: